Over Char Griller

Char Griller barbecues zijn zogenaamde grillers and smokers uit Amerika. U kunt er alleen echt mee barbecueën, grillen en roken op z’n Amerikaans/Texaans! De barbecues van Char Griller zijn houtskool en briketten barbecues, geen gas barbecues!

De modellen die wij in Nederland voeren maken het mogelijk klein te barbecueën (table top), maar ook te barbecueën, grillen en roken voor grotere gezelschappen (8-10 personen). Ook kunt u eenvoudig klein beginnen en opbouwen naar een griller & smoker. De reeds eerder aangeschafte table top wordt dan een side fire box voor het grotere model.

Alle modellen onderscheiden zich van andere barbecues door goede temperatuurbeheersing door middel van de ventilatieroosters en de makkelijke asladen, waardoor schoonhouden een fluitje van een cent is.

De echte liefhebber kan zijn hart ophalen bij ons assortiment grillers en smokers die oplopend in prijs worden afgesloten met de Char Griller Kamaado, een egg-shape cooker die de 3000 jaar oude Japanse grill-, rook- en ovenfuncties combineert in een cooker met een emaille binnenkant.

Wanneer u de echte rooksmaak aan uw barbecue vlees, gevogelte of vis wilt toevoegen dan is barbecueen met indirect vuur het beste, maar natuurlijk kunt u ook snippers toevoegen bij het directe houtskoolvuur of u kunt koud roken door middel van palletrokers.

Barbecueën op een Char Griller met side fire box is niet alleen lekker, maar ook gezonder. Bij indirect barbecueën druppelt er geen vet uit het vlees, gevogelte of de vis dat vervolgens in het vuur verbrand en voor schadelijke stoffen kan zorgen.

Natuurlijk wordt het pas barbecuen pas echt een feest wanneer u daarbij gebruik maakt van onze barbecue sauzen, marinades en rubs die wij uit Amerka importeren. Ook kunt u bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment assecoires.